Partners

Partners


Huis van het kind

Het Huis van het Kind Eeklo is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners waarbij het Sociaal Huis de trekkersrol opneemt. 

Het Huis van het Kind Eeklo is een huis met 2 grote toegangsdeuren. De ene toegangsdeur bevindt zich op Welzijnscampus De Zuidkaai (Zuidmoerstraat 136), waar een groot aanbod aan opvoedings- en gezinsondersteuning bestaat. Op deze locatie wordt ook sterk ingezet op ontmoeting en het versterken van de sociale cohesie. Achter de 2de toegangsdeur, in het Gezondheidscentrum Meetjesland (Visstraat 14), ligt de nadruk in grote mate op het aspect gezondheidspreventie en opvoedingsondersteuning. In beide vestigingen is een zeer laagdrempelig aanbod aan opvoedingsondersteuning, preventieve gezondheidszorg en ontmoeting uitgebouwd zodat (aanstaande) ouders gemakkelijk de weg vinden.

De andere partners van het samenwerkingsverband spelen als Groeisleutel ook een heel belangrijke rol. In deze Groeisleutels kunnen ouders, kinderen en jongeren terecht met al hun vragen over opgroeien en opvoeden. Ze krijgen er de sleutel om zelf aan de slag te gaan of om de deur naar een antwoord of ondersteuning te openen.

Meer weten? Huis van het kind


Stad Eeklo

Er zijn heel wat overlegmomenten met de stad Eeklo waar mooie samenwerkingsverbanden uit groeien.

Wat heeft Eeklo nog meer te bieden? Stad Eeklo


Wijkcentrum De Kring

Vzw Wijkcentrum De Kring is gelegen in het hart van Eeklo. Je kan ons vinden op de welzijnscampus De Zuidkaai.

Wij zijn een gastvrije plek waar iedereen welkom is, maar we hebben extra aandacht voor mensen die het moeilijk hebben.

Met een toegankelijke dienstverlening ondersteunen we bezoekers in hun basisnoden. We brengen mensen bijeen via verschillende activiteiten en werkgroepen. Door ontmoeting willen we het netwerk van onze bezoekers en deelnemers vergroten.

Aanbod voor jonge ouders:

Het volledige aanbod ontdekken? Wijkcentrum De Kring


Kind en Gezin

Voor alle kinderen

Kind en Gezin is er voor alle kinderen, dus ook voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.

Op maat van jouw gezin

We bieden ondersteuning op maat van je gezin. Onze dienstverlening kan er dus voor elk gezin anders uitzien.

Wetenschappelijk onderbouwd

Kind en Gezin geeft wetenschappelijk onderbouwd advies.

Gratis dienstverlening

Je kan volledig gratis bij Kind en Gezin terecht. We zijn er voor je vanaf de zwangerschap tot je kind naar school gaat.

Contact opnemen? Kind en Gezin